Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Πρόληψη - Διάγνωση

Η ιατρική φροντίδα στην εποχή μας έχει πολλές συνιστώσες. Η προσπάθεια δεν εξαντλείται όπως παλιά στη διάσωση του επείγοντος και στη θεραπεία του τακτικού περιστατικού, αλλά επεκτείνεται στην εκπαίδευση του κοινού όσον αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. 

Πρόληψη - Διάγνωση


Προληπτικός έλεγχος καρκίνου προστάτη

Ο προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη περιλαμβάνει δύο εξετάσεις : Μέτρηση P.S.A. και δακτυλική εξέταση του προστάτη.

Περισσότερα

Διαγνωστικός έλεγχος αιματουρίας

Κάθε ενήλικας με επεισόδιο ανώδυνης αιματουρίας πρέπει να υποβάλλεται σε πλήρη διαγνωστικό έλεγχο.Κυστεοσκόπηση - Αξονική πυελογραφία.

Περισσότερα

Έλεγχος ανδρικής γονιμότητας

Η υπογονιμότητα ορίζεται ως η αδυναμία ενός ζευγαριού να επιτύχει σύλληψη και να αποκτήσει τέκνο έπειτα από τουλάχιστον ένα έτος τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς αντισυλληπτική προστασία.  

Περισσότερα

Έλεγχος στυτικής λειτουργίας

Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή περιοδική αδυναμία του άνδρα να επιτύχει και να διατηρήσει μια στύση επαρκή για ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Περισσότερα

Λειτουργικός έλεγχος ούρησης

Λειτουργικός έλεγχος ούρησης

Περισσότερα

Πρόληψη ουρολοιμώξεων

Η ουρολοίμωξη είναι μια από τις πιο συχνές βακτηριακές λοιμώξεις του οργανισμού, όπου παθογόνοι μικροοργανισμοί εγκαθίστανται και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα. 

Περισσότερα

Πρόληψη ουρολιθίασης

Το 10% των ασθενών με ιστορικό ουρολιθίασης θα εμφανίσει νέο επεισόδιο ένα χρόνο μετά το πρώτο, ενώ μετά από 5 χρόνια, λίθο θα επανεμφανίσουν περίπου οι μισοί ασθενείς. 

Περισσότερα