Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

<br>

Το PSA (prostatic specific antigen) είναι μια γλυκοπρωτεΐνη που παράγεται από τον προστάτη και εκκρίνεται στο σπέρμα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια τιμή PSA που να διαχωρίζει το φυσιολογικό από το παθολογικό.

Περισσότερα

Η εμφάνιση αίματος στα ούρα (αιματουρία) είναι ένα θορυβώδες σύμπτωμα που κινητοποιεί άμεσα τον ασθενή προς αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Περισσότερα

Η μέθοδος βελτιώνει τη διάγνωση όλων των τύπων καρκίνου της κύστης.

Περισσότερα

Κιρσοκήλη ονομάζεται η κιρσοειδής διεύρυνση των φλεβών του όρχεως.

Περισσότερα

Η αζωοσπερμία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές ανδρικής υπογονιμότητας και απαντάται περίπου στο 1% των ανδρών του γενικού πληθυσμού και στο 10% των ανδρών που μπαίνουν σε διαδικασία διερεύνησης της γονιμότητάς τους.

Περισσότερα

Η εύκαμπτη νεφροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική για την αντιμετώπιση των λίθων του νεφρού. RIRS (retrogade intrarenal surgery).

Περισσότερα

Τα ουρητηρικά stents είναι ενδοαυλικοί νάρθηκες που κρατούν με μηχανικό τρόπο ανοιχτό τον αυλό του ουρητήρα. Ουρητηρικοί αυτοσυγκρατούμενοι καθετήρες, pig-tail καθετήρες, double J stents, ουρητηρικές ενδοπροθέσεις

Περισσότερα

Κάθε άντρας άνω των 40 ετών πρέπει να επισκέπτεται τον ουρολόγο του για έλεγχο του προστάτη.

Περισσότερα

Η διουρηθρική προστατεκτομή αποτελεί τη μέθοδος αναφοράς και την πρώτη επιλογή και εκτελείται σε ποσοστό 95% των επεμβάσεων για τη χειρουργική θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (Κ.Υ.Π.). TURis, Εξάχνωση. Διουρηθρική Προστατεκτομή.

Περισσότερα

Η οπτική ουρηθροτομή είναι η χειρουργική επέμβαση όπου ενδοσκοπικά γίνεται διάνοιξη του στενώματος της ουρήθρας.

Περισσότερα