Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Ουρολογικές παθήσεις

Η Ουρολογία είναι η χειρουργική ειδικότητα που ασχολείται με τη μελέτη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος ανδρών και γυναικών.

Ουρολογικές παθήσεις


Ογκολογία Ουροποιητικού

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ενός κακοήθους όγκου πριν ακόμα αυτός αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του, μπορεί να προσδώσει τελείως διαφορετική πορεία και πρόγνωση.Καρκίνος προστάτη - Καρκίνος ουροδόχου κύστης - Καρκίνος ανώτερης αποχετευτικής οδού - Καρκίνος νεφρού - Καρκίνος όρχι - Καρκίνος πέους

Περισσότερα

Ουρολιθίαση

Λιθίαση ουροποιητικού είναι η δημιουργία λίθου ή λίθων μέσα στην αποχετευτική μοίρα του ουροποιητικού συστήματος. Ανάλογα με την εντόπιση, έχουμε λιθίαση των νεφρών, λιθίαση των ουρητήρων, λιθίαση της ουροδόχου κύστης και τέλος λιθίαση της ουρήθρας. 

Περισσότερα

Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (Κ.Υ.Π.) είναι η μεγέθυνση του προστάτη. Είναι εξαιρετικά συχνή πάθηση, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του ασθενή και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οδηγεί σε καρκίνο του προστάτη. 

Περισσότερα

Λοιμώξεις Ουροποιητικού

Η ουρολοίμωξη είναι μια από τις πιο συχνές βακτηριακές λοιμώξεις του οργανισμού, όπου παθογόνοι μικροοργανισμοί εγκαθίστανται και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα. Κυστίτιδα, Πυελονεφρίτιδα, Ουρηθρίτιδα.Κολοβακτηρίδιο (E. coli)

Περισσότερα

Ακράτεια ούρων

Ακράτεια ούρων είναι η απώλεια ούρων χωρίς τη θέληση του ασθενούς.Διακρίνεται σε ακράτεια από προσπάθεια, ακράτεια επιτακτικού τύπου και ακράτεια από υπερπλήρωση.

Περισσότερα

Άλλες Παθήσεις

Στένωμα ουρήθρας. Στένωμα ουρητήρα. Στένωση πυελοουρητηρικής συμβολής. Υπερδραστήρια κύστη

Περισσότερα