Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Επείγουσες Καταστάσεις στην Ουρολογία

Αιματουρία Επίσχεση ούρων Συστροφή όρχεος Κωλικός νεφρού Αποφρακτική ουροπάθεια

Επείγουσες Καταστάσεις στην Ουρολογία


Αιματουρία

Αιματουρία (αίμα στα ούρα).Είναι η κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής αποβάλλει ούρα που περιέχουν αίμα. Η αιματουρία οποιουδήποτε βαθμού στους ενήλικες θα πρέπει να θεωρείται εκδήλωση κακοήθους νόσου του ουροποιητικού, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου.

Περισσότερα

Επίσχεση Ούρων

Επίσχεση ούρων είναι η αδυναμία εξόδου των ούρων από την ουροδόχο κύστη, παρά την έντονη επιθυμία για ούρηση. Η οξεία επίσχεση ούρων αποτελεί επείγον ουρολογικό πρόβλημα, το οποίο απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Περισσότερα

Κωλικός Νεφρού

Ο κωλικός του νεφρού αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς πόνους που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τον άνθρωπο. Η κυριότερη αιτία είναι η λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος.

Περισσότερα

Αποφρακτική Ουροπάθεια

Με τον όρο αποφρακτική ουροπάθεια, αναφερόμαστε στην παρακώλυση της φυσιολογικής ροής των παραγομένων από το νεφρό ούρων, σε οποιοδήποτε σημείο της αποχετευτικής οδού. 

Περισσότερα

Συστροφή Όρχεως

Η συστροφή του όρχεως αποτελεί μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση της παιδικής και εφηβικής κυρίως ηλικίας που χρειάζεται άμεση διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση για την αποφυγή νέκρωσης του οργάνου. Η έγκαιρη ανάταξη αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του όρχι και μειώνει τις επιπτώσεις στη γονιμότητα. 

Περισσότερα

Επείγουσες Καταστάσεις στην Ουρολογία