Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Ανδρολογία

Είναι η εξειδίκευση της ουρολογίας που ασχολείται με παθήσεις του γεννητικού συστήματος του άνδρα, όπως προβλήματα γονιμότητας και σεξουαλικής λειτουργίας.

Ανδρολογία


Είναι η εξειδίκευση της ουρολογίας που ασχολείται με παθήσεις του γεννητικού συστήματος του άνδρα (προστάτης, όρχεις, πέος), όπως προβλήματα γονιμότητας και σεξουαλικής λειτουργίας. Μερικές από τις παθήσεις που αποτελούν αντικείμενο της ανδρολογίας είναι :

<br>
  • Φίμωση
  • Βραχύς Χαλινός
  • Υδροκήλη 
  • Στυτική Δυσλειτουργία
  • Υπογονιμότητα
  • Διαταραχές εκσπερμάτισης
  • Κάμψεις - κακώσεις πέους


Φίμωση

Η φίμωση είναι η στένωση της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους, έτσι ώστε να μην μπορεί να αποκαλύπτεται η βάλανος του πέους.Περιτομή είναι η χειρουργική αντιμετώπιση της φίμωσης με αφαίρεση τμήματος της ακροποσθίας. Παραφίμωση. Βαλαποσθίτιδα. 

Περισσότερα

Βραχύς Χαλινός

Ο χαλινός είναι ένας σύνδεσμος που ενώνει το κεφαλάκι του πέους (βάλανος) με το δέρμα που το καλύπτει (πετσάκι). Ρήξη χαλινού (πλήρης - μερική).

Περισσότερα

Υδροκήλη

Υδροκήλη είναι η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας υγρού στο όσχεο.

Περισσότερα

Υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα δεν είναι ταμπού, δεν πρέπει να στιγματίζει τους ανθρώπους και μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. Δεν είναι πρόβλημα του άνδρα ή της γυναίκας, είναι πρόβλημα του ζεύγους και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.Κιρσοκήλη, Σπερμοδιάγραμμα.

Περισσότερα

Στυτική Δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να έχει επίπτωση στη σωματική και ψυχοκοινωνική υγεία και να επηρεάσει την ποιότητα ζωής τόσο των ασθενών, όσο και των συντρόφων τους.

Περισσότερα

Διαταραχές εκσπερμάτισης

Οι διαταραχές της εκσπερμάτισης διακρίνονται σε: πρόωρη εκσπερμάτιση, επώδυνη εκσπερμάτιση, παλίνδρομη εκσπερμάτιση – απουσία εκσπερμάτισης, αιμοσπερμία.

Περισσότερα

Κάμψεις - κακώσεις πέους

Νόσος του Peyronie (Ινώδης σκλήρυνση πέους). Συγγενείς κάμψεις πέους. Κάταγμα πέους.

Περισσότερα