Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Κλινική

Η Βιοκλινική Αθηνών, μια κλινική με μακρόχρονη ιστορία (πρώην Γενική Κλινική Αθηνών), ανανεώθηκε και εντάχθηκε το 2006 στον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.

ΚλινικήΟι χειρουργικές επεμβάσεις και η νοσηλεία ασθενών του Κου Μπουζαλά γίνονται στη Βιοκλινική Αθηνών, όπου και κατέχει τη θέση του επιστημονικού διευθυντή του ουρολογικού τμήματος από τον Σεπτέμβριο του 2011.


Πρόκειται για ένα ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα, δύναμης 116 κλινών, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους (πλησίον μετρό Πανόρμου). 

Η Βιοκλινική Αθηνών, μια κλινική με μακρόχρονη ιστορία (πρώην Γενική Κλινική Αθηνών), ανανεώθηκε και εντάχθηκε το 2006 στον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.

Πλήρως ανακαινισμένη σήμερα, είναι μια υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα υψηλών προδιαγραφών. Διαθέτει ολοκληρωμένη διαχείριση ποιότητας και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008, ενώ διατηρεί συμβάσεις με τις περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Η δυναμικότητα νοσηλείας είναι 116 κλινών, με άνετα, λειτουργικά και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια που συνδυάζουν την υψηλού επιπέδου νοσηλεία με όλες τις παροχές και τις ανέσεις για άριστη φιλοξενία, όπως υπερσύγχρονα ηλεκτρικά κρεβάτια, ατομικό ψυγείο, τηλεοράσεις plasma, δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και κλίνη συνοδού.Το Ουρολογικό Τμήμα της Βιοκλινικής Αθηνών στελεχώνεται από έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό  και νοσηλευτικό προσωπικό για την ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των ουρολογικών παθήσεων.

Η ουρολογία, αν και χειρουργική ειδικότητα, απαιτεί τη βαθιά γνώση της γενικής ιατρικής, της παθολογίας, της γυναικολογίας και άλλων ειδικοτήτων, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των νοσημάτων που σχετίζονται με το ουρογεννητικό σύστημα ανδρών και γυναικών.


  • Δύο είναι οι βασικοί πυλώνες της λειτουργίας του τμήματος:  

η πρόληψη και η έγκυρη διάγνωση των ουρολογικών παθήσεων και η αποτελεσματική θεραπεία τους.


Οι θεραπευτικές πράξεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Κλινική μας καλύπτουν όλο το φάσμα των ουρολογικών παθήσεων. 

Ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός και οι άριστα εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες ανταποκρίνονται απόλυτα σε κάθε ανάγκη, παρέχοντας όλες τις δυνατότητες για εκτέλεση εξειδικευμένων ουρολογικών επεμβάσεων με όλες τις νεότερες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ενδοουρολογία και στην μικροχειρουργική αποκατάσταση παθήσεων του ανδρικού γεννητικού συστήματος, όπου καθημερινά πραγματοποιούνται state of the art επεμβάσεις.


Αναλυτικότερα :

Η ουρητηρική και ανιούσα ενδονεφρική χειρουργική με τη χρήση εύκαμπτων ενδοσκοπίων και οπτικών ινών υψηλής ευκρίνειας έχει συμβάλει σημαντικά στη θεραπεία των λίθων και των όγκων του ουροποιητικού συστήματος.  

Τα προφανή οφέλη της ενδοουρολογίας είναι η ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος, η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και η άμεση επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες. Ενδοουρολογικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού όπως η ουρητηρολιθοτριψία, η νεφρολιθοτριψία και η διαδερμική νεφρολιθοτριψία, γίνονται σε καθημερινή βάση στην κλινική μας με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.


Η δεξιότητα και η εμπειρία στη χρήση του χειρουργικού μικροσκοπίου προσφέρουν εξαιρετικά βελτιωμένα αποτελέσματα σε ουρολογικές επεμβάσεις όπως η αντιμετώπιση της κιρσοκήλης και η βιοψία όρχεως.

Η μικροχειρουργική διόρθωση θεωρείται η μέθοδος εκλογής από τη διεθνή ιατρική κοινότητα για την αντιμετώπιση της κιρσοκήλης, ενώ η εξέλιξη στον τομέα της ανεύρεσης σπέρματος σε αζωοσπερμικούς άνδρες, είναι η μικροχειρουργική λήψη(micro-TESE). Και τα δύο είδη επεμβάσεων πραγματοποιούνται στο ουρολογικό τμήμα της Βιοκλινικής Αθηνών, βοηθώντας σημαντικά τα υπογόνιμα ζευγάρια στην επίτευξη του στόχου τους.