Ιατρείο Αθήνας: 210 7222942
Ιατρείο Τρίπολης: 2710 223202
Χειρουργός Ουρολόγος Αθήνα Ιωάννης Σ. Μπουζαλάς, Διουρηθρική εκτομή προστάτη σε φυσιολογικό ορό και εξάχνωση σε πλάσμα (TURis)

Η διουρηθρική προστατεκτομή αποτελεί τη μέθοδο εκλογής στη χειρουργική θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. TURis. Προστατεκτομή

Διουρηθρική εκτομή προστάτη σε φυσιολογικό ορό και εξάχνωση σε πλάσμα (TURis)

Η χειρουργική θεραπεία και ιδιαίτερα η διουρηθρική προστατεκτομή (Transurethral  Resection of the Prostate, TUR-P) ήταν και παραμένει η συνηθέστερη μορφή θεραπείας της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (Κ.Υ.Π.). Eνδείκνυται, όταν παρά τη φαρμακευτική αγωγή τα συμπτώματα του ασθενούς είναι τέτοια που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής του ή όταν έχουμε επιπλοκές σχετιζόμενες με την ΚΥΠ.
Η διουρηθρική εκτομή σε φυσιολογικό ορό και η εξάχνωση σε πλάσμα (TURis) αποτελεί μια εντελώς νέα χειρουργική μέθοδο για την θεραπεία ΚΥΠ. 
Είναι μια πρωτοποριακή και εναλλακτική μέθοδος της κλασσικής διουρηθρικής εκτομής του προστάτη, με την οποία οι ιστοί αφαιρούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και με μικρότερη αιμορραγία, ενώ μειώνεται σημαντικά ο χειρουργικός χρόνος. H τεχνική πήρε το όνομα της από το ακρωνύμιο (TransUrethal Resection in saline  TURis). Αυτό σημαίνει διουρηθρική εκτομή σε φυσιολογικό ορό (saline) και εισάγει μια ριζοσπαστική καινοτομία την χρήση αλατόνερου (χλωριούχο νάτριο) ως διάλυμα πλύσεων.